LA BELLA I LA BÈSTIA
Seg.
Min.
Hores
Dies
Proper espectacle:
21
Diumenge
Dissabte 12/04/14

SÍREX

12/04/2014COMPRA D'ENTRADES NO DISPONIBLE

SÍREX

Els Sirex

Per desgràcia molts dels grups del nostre país que van donar prestigi a aquesta anomenada "Dècada Prodigiosa" avui dia han desaparegut, Els Sirex és un grup pioner que perviu.

Seguint una tendència anglosaxona, van adoptar el nom del grup. Els Sirex, són sinònim de la representació de la música rock & roll del nostre país en la dècada dels 60 i 70.

Van ser un dels primers grups que va començar a tocar rock & roll, representant a una joventut que despertava o ressorgia als quals va resultar una autèntica revolució, "pujant al carro" del seu modernitat i ment transgressora, però és que a ells els atreia la música que venia de fora.

La formació de Los Sirex és l'any 1959 quan tres joves amics decideixen reunir-se per formar un grup i donar curs a la seva afició i il · lusió però no de molta tècnica. Fins 1971 els components del grup van ser: Guillermo Rodríguez, Manolo Madruga, Antoni Miquel (Leslie), Luis Gomis i Pepe Fontseré (com a curiositat cal destacar que el que després seria el cantant de Los Mustang, Santi Carulla, va formar part de Los Sirex però el va abandonar per motius familiars). Eren diferents, representaven als més moderns però amb una estètica que xocava pel heavy del seu aspecte.

Van començar les seves actuacions en una sala de festes de poble sec, "La Pineda", i en un local de Calella de la costa anomenat "Yaya" ia finals de 1962 va aparèixer un promotor de la companyia discogràfica Vergara que els va proposar un contracte i es va gravar un disc en el qual apareixia una de les seves primeres cançons "Noia bonica" i, a causa de la sorpresa per l'èxit que es va assolir amb ell es va organitzar la gravació d'un segon disc en què es va incloure la cançó "Sant Carles club" en homenatge al club d'hivern de Barcelona on van estar actuant (el local de moda de la joventut barcelonina de l'època).

Els que es consideren anys d'èxit de Los Sirex són del 1964 al 1971 on comencen a actuar a la TVE modificant el seu aspecte del cuir a la corbata, van gravar diverses pel · lícules, entre elles: "Nits de l'Univers", "Superespectáculos del món" i "L'últim dissabte". Aquesta última va atorgar més popularitat a més de les cançons que ja eren tot un èxit i van iniciar una gira en la qual van recórrer tot Espanya.

Els nous discos que seguien gravant van tenint bona acollida, però una de les cançons que es va convertir en la cançó de l'estiu de 1965 va ser "L'escombra".

Un dia històric per al pop espanyol va ser el 3 de juliol quan van actuar els Beatles a la Monumental de Barcelona i es va escollir com a grup acompanyant a Els Sirex que van omplir gran part de la plaça amb els seus fans.

Actualment porten 50 anys al peu del canó, i el que els queda.

Últims tweets

Fes-te amic del teatre


i gaudeix dels avantatges


que et proporcionem

Subscriu-t'hi

Contacte

Carrer Major, 27 Bescanó
972 44 00 05
teatre@bescano.cat
Regidoria Cultura Ajuntament de Bescanó
Aplicacions Audiovisuals BTM Sound
Asimètric Produccions Softweb Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te al nostre newsletter per assabentar-te de tota la programació,notícies i ofertes especials.


Tots els drets reservats ©Teatre de Bescanó 2014 | Programació Web: SoftWeb Girona | Disseny: aeiou.cat